Chce kupić octavie I z 2004 diesel kto doradzi??

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vipok3
    Drive
    • 2010
    • 49

Ja nie miałem na żadnym aucie w sezonie letnim nigdy mniejszych felg niż 17'' i dla mnie komfort podróżowania jest wystarczający, nie jeżdżę przesadnie szybko. Za drugi komplet opon zapłaci w całości firma więc nie rozpatruję też strony kosztowej za mocno. Felgi to dla mnie coś jak buty... no nie umiem kurde w CCC czy Deichmannie nic kupić :wink: :|
    PS. A i zapomniałem, że kierownicę sobie skórą obszyję u tego człowieka z Radomia.
    ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente
  • karlito1982
    Rider
    • 2009
    • 720
    • Octavia III combi (5E5)
    • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Witam. Chce kupic octavie 1.9 tdi 130 KM z 2004 roku wersja elegance...co myslicie o tym silniku oznaczenia niestety nie znam...warty polecenia czy nie...czy moze lepiej 110 KM lub 90 KM...który byłby najlepszy i najmniej usterkowy...czy ten 130KM to comon rail czy pompowtryskiwacze....chyba lepszy jest na comon railu ale nie wiem czy ten 130KM tak ma...prosze o poradę...dziekuje pzdr
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25050

Komentarz

• AndiT
      Rider
      • 2008
      • 332

Bylo juz o tym na forum bo pamietam ze sam odpisywalem na taki temat jakis miesiac temu. Jesli poszukasz to wszystko znajdziesz
      Tak na szybko, aby rozwiac twoje watpliwosci: 130-stka to pompo-wtrysk, bardzo dobry i wytrzymaly silnik, w zasadzie prawie wieczny jesli sie o niego dobrze dba. Ja polecalbym Ci wlasnie ten silnik, ale pod warunkiem ze stan techniczny bedzie dobry. W zasadzie z kazdego diesla koncernu VAG bedziesz zadowolony pod warunkiem ze nie bedzie zajezdzony. Pamietaj tylko ze pompo wtrysk jest czuly na paliwo i olej wiec oszczedzac na eksploatacji nie powinienes. Jesli natomiast oszczedzasz i chcesz jezdzic na red-bullu to wtedy tylko i wylacznie silnik na pompie.
      M47N2

Komentarz

• karlito1982
        Rider
        • 2009
        • 720
        • Octavia III combi (5E5)
        • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

dziekuje za info reszty doszukam..nie szukalem bo zalezalo na czasie...ma przejechne 132 tys a ja zamierzam lac na bp shell lub orlen...
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25050

Komentarz

• wocek
          Rider
          • 2006
          • 342
          • Audi

karlito1982, Tak jak pisał AndiT jest tego na forum naprwdę dużo, troche inwencji z Twojej strony i bedziesz bogatrzy w wiedzę :wink: Moją opinię masz tam gdzie się witałeś a jako żeś nowicjusz zobacz między innymi tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=asz
          wocek

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez karlito1982
            reszty doszukam
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm